Океанія завжди воювала з Євразією. Ердоган у російських ЗМІ до і після примирення з Путіним (ВІДЕО)

Від "пособництва тероризму" до "співпраці в боротьбі з тероризмом", від "один озабоченный турок все время дрочил свой окурок" до "уважаемый господин".

Докорінна зміна риторики російської пропаганди щодо Ердогана дуже й дуже нагадує знаменитий момент з "1984" Оруелла про те, як Океанія спершу воювала з однією країною, потім починає воювати з іншою, а з попередньою починає дружини - і як пропаганда сходу підхоплює цю зміну.

Російські пропагандистські ЗМІ докорінно змінили свою риторику щодо президента Туреччини Реджепа Ердогана після недавніх переговорів із главою РФ Володимиром Путіним.

"Ми знаємо, хто в Туреччині набиває кишені і дає терористам заробити на продажу награбованої в Сирії нафти ... Мабуть Аллах вирішив покарати правлячу кліку Туреччини, позбавивши її розуму і здорового глузду", - цитували вони слова Путіна про Ердогана. Лідера Туреччини називали поплічником тероризму.

Але після недавніх переговорів Путіна й Ердогана репортажі російських ЗМІ про Туреччину різко змінилися - стали занадто тактовними.

Ердоган путін росія туреччина пропаганда

Знак гривні
Знак гривні