Росія вигадала теракти в Криму заради погроз Україні

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Про це йдеться у заяві глави держави, оприлюдненій у середу ввечері.

Повна заява

"Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі", - вважає Порошенко.

"Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України", - так він відреагував на слова президента РФ Володимира Путіна.
Глава держави наголосив, що Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення окупації Криму.

"Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття", - заявив Порошенко.

Рада Безпеки ООН

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко провів терміновий брифінг щодо ситуації навколо Криму після дій російський силовиків і заяв президента РФ Володимира Путіна.

"Питання скликання Радбезу ООН розглядається ... Як тільки це буде необхідно, ми зробимо це негайно", - заявив Єльченко.

"Ми готові до скликання Ради Безпеки навіть серед ночі, якщо це необхідно", - підкреслив він.

Посол України в ООН також провів паралелі між ситуацією зараз і серпнем 2008 року, коли відбулося вторгнення Росії в Грузію.

За матеріалами Української правди

крим росія агресія

Знак гривні
Знак гривні