Черговий маразм Трампа: натякнув на вбивство Хілларі (ВІДЕО)

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп спровокував новий скандал, припустивши, що його прихильники могли б зупинити його суперницю Гілларі Клінтон, застосувавши своє право на зброю.
Трамп заявив, що якщо Клінтон виграє вибори і зможе призначити членів Верховного суду, то народ вже нічого не зможе зробити.

Цитати

"Гілларі хоче скасувати, саме скасувати другу поправку [до конституції США, яка гарантує право громадян на носіння та зберігання зброї]. До речі, якщо у неї це вийде, ви вже нічого не зможете зробити, хлопці", - сказав Трамп у виступі на мітингу в штаті Нова Кароліна.

"Хоча захисники другої поправки, можливо, зможуть, я не знаю... але це буде страшний день", - додав він.

"Натяк на вбивство"

Англомовна преса звинувачує Трампа в натяку на вбивство суперниці.

Оригінальні точні цитати

Hillary wants to abolish, essentially abolish, the second amendment. If she gets to pick her judges, nothing you can do, folks. Although, the second amendment, people. Maybe there is, I don’t know. But I’ll tell you what, that will be a horrible day.

(Second amendment, "Друга поправка" до Конституції США - право на вільне носіння зброї).

Висловлювання кандидата викликали бурхливу реакцію в соцмережах, багато користувачів звинуватили Трампа у закликах до насильства.
Але у його штабі заявили, що він просто закликав прихильників другої поправки об'єднатися і прийти на виборчі дільниці.

Між іншим - Трамп бреше. Знову

Пані Клінтон раніше заявляла про плани посилити низку законів про зброю, але не говорила прямо про бажання повністю скасувати право на зберігання й носіння зброї.

Росія вже плескає Трампу

Між тим, на російському телебаченні вже проскакує зміна дискурсу про "братній американський народ та його вірного сина Трампа".

За матеріалами The Guardian, BBC, facebook

сша клінтон маразм трамп

Знак гривні
Знак гривні