Ердоган сьогодні в Москві, дружить із Путіним

Українці, які захоплювались Ердоганом так недавно, не знали або не хотіли помічати, що Ердоган - той-таки Путін, тільки в іншому місці земної кулі.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган у вівторок проведе у Москві переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Раніше він заявив, що хоче "перезавантажити" відносини з Росією.

Це перший закордонний візит пана Ердогана після спроби державного перевороту минулого місяця.

Відносини між двома країнами опинилися у кризі минулого року, коли Туреччина збила російський військовий літак на кордоні з Сирією.

Візит турецького президента до Росії, яка в конфлікті із Заходом, відбувається на фоні погіршення стосунків Туреччини з Заходом, що розкритикував жорсткі кроки, до яких вдалася турецька влада після спроби перевороту.

Перед тим, як вилетіти з Туреччини до Москви, пан Ердоган назвав президента Путіна своїм другом і сказав, що хоче відкрити нову сторінку у відносинах з Росією.

"Це буде історичний візит. На переговорах з моїм другом Володимиром, я вірю, буде відкрита нова сторінка у двосторонніх відносинах", - сказав пан Ердоган.

Стосунки між двома країнами кардинально погіршились, коли в листопаді минулого року Туреччина збила військовий літак. Після цього Росія запровадила торговельні санкції і призупинила російські туристичні тури в Туреччину.

У червні Кремль повідомив, що Ердоган вибачився за збитий літак і надіслав сім'ї загиблого пілота свої "глибокі співчуття". Ердоган своїм виборцям сказав, що не вибачався.

Переговори у Москві, за очікуваннями, зосередяться на відновленні взаємної торгівлі, інвестицій та туризму.

За матерілами ВВС та 5 каналу

Ердоган росія путін туреччина

Знак гривні
Знак гривні