КПП Каланчак на адмінкордоні з Кримом заблокований окупантами. Чаплинка працює в один бік

Це може бути пов'язано з проведенням Росією військових навчань на півострові.

Контрольно-пропускний пункт "Каланчак" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом залишається повністю заблокованим. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, - передає ВВС

"На цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидва боки", - написав він.

За його словами, пропуск громадян у обидва боки здійснюється лише на КПП "Чонгар". КПП "Чаплинка" працює лише в один бік - до Криму.

При цьому пан Слободян зазначив, що значного скупчення автомобілів біля "Чонгара" і "Чаплинки" немає - у чергах "очікує не більше 50 автомобілів".

Ситуацію на адмінмежі речник ДПСУ назвав "напруженою, але контрольованою", хоч констатував підвищену активність збройних сил РФ. Зокрема, у неділю, 7 серпня, поруч із адмінмежею зафіксували прольоти дев'яти російських військових вертольотів Мі-8, проте без порушення адмінмежі.

Раніше Державна прикордонна служба України повідомляла, що вранці у неділю "влада" Криму зупинила пропуск машин з материкової України до Криму на всіх трьох пунктах пропуску. Пізніше пропуск авто відновили на КПП "Чонгар".

Рефат Чубаров голова меджлісу кримських татар, повідомив, що це може бути пов'язано з проведенням військових навчань на півострові.

крим анексія окупація росія

Знак гривні
Знак гривні