Луценко вважає перебільшеним обурення обшуком в НАБУ. Реакція в соцмережах

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає “перебільшеною” реакцію громадськості через обшуки, які 5 серпня проводять слідчі ГПУ в Національному антикорупційному бюро у справі про незаконне прослуховування. Про це він повідомив в ході брифінгу, який транслював телеканал “112 Україна”.

“Підсумовуючи цей брифінг можу сказати, що вважаю перебільшеною ступінь агресії стосовно цих дій, як громадськими активістами, які закликають підтягувати”Айдар” і “Дніпро-1″ захищати НАБУ, так і посадовими особами НАБУ. Йде нормальна, спокійна перевірка в ході кримінального провадження про незаконне прослуховування”, – заявив Луценко.

Він зазначив, що по обіді обшуки в НАБУ тривають, йде виїмка документів.

Це точно не є міжвідомчою війною. Я ніколи цього не допущу”, – заявив Луценко.

Реакція в соцмережах

Протистояння між НАБУ й ГПУ почалося зі справи про незаконне збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, якому детективи НАБУ вручили підозру, тоді як прокуратура залучила його до розслідування “справи Курченка”

Позиція Луценка

Водночас генеральний прокурор прогнозує, що у справі про прослуховування загрожує дисциплінарна, а не кримінальна відповідальність.

Луценко ще раз повторив тезу про “рівність усіх перед законом”, нагадавши про перший обшук після його призначення на посаду генпрокурора – в Одеській ОДА.
Генпрокурор не виключає проведення обшуків також в СБУ у справі про незаконну “прослушку”.

Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Про це “Українській правді” повідомила речник НАБУ Дар’я Манжура.

“В якості підстави для обшуку в ухвалі було вказано розслідування кримінального провадження від 22.04.2016 р. за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного Бюро кримінального провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи “Аграрний фонд” у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн”, – сказала вона.

“Ключовим підозрюваним у даному провадженні є заступник прокурора Київської області Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 року і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 року за підозрою у скоєнні правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України (“Зловживання владою або службовим становищем”)”, – додала Манжура.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко у свою чергу повторив, що “обшук в НАБУ пов’язаний з незаконним прослуховуванням телефона сторонньої особи”.

Новинарня

набу конфлікт корупція прокуратура

Знак гривні
Знак гривні