Чиновницю МінАПК, впійману на хабарі, заарештували, але присуд надто м'який (ФОТО)

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для керівнику відділу МінАПК Олені Поліщук, яку підозрюють у хабарництві.

ЇЇ засудили до 60 діб утримання під вартою або 124 тис. грн застави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро.

“У четвер, 4 серпня, Солом’янським районним судом міста Києва за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, для начальника відділу, в.о. директора департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики й продовольства вибрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 124 тис. гривень. При цьому розмір неправомірної вигоди, при отриманні якої чиновницю затримали, становить 150 тис. доларів США (більш як 3 700 000 гривень)”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржити таку суму застави для чиновниці.

Кур'єр?

Народний депутат Володимир Парасюк заявив, що спіймана на хабарі чиновниця з Мінагрополітики – тільки “проміжна ланка”, передає 112.ua.

“Хто така ця дама, яка отримала хабар? Ми маємо розуміти, що це проміжна ланка. Не піде заступник міністра чи ще хтось брати хабар. Тому відправляють свою довірену особу”, – вважає Парасюк.

А казали про 8-12 років

Детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та співробітниками СБУ у вівторок, 2 серпня, затримали начальника відділу Департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства України при отриманні хабара у розмірі 150 тисяч доларів США.

У разі визнання вини чиновниці судом їй загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, зазначають в НАБУ.

За матеріалами Новинарні

суд прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні