Можливий теракт у Лондоні: одна людина загинула (ФОТО)

Одна жінка померла, ще щонайменше п'ятеро людей поранені внаслідок нападу на площі Рассел-сквер у центрі Лондона. Поліцейським вдалося затримати нападника.

Повідомлення про напад надійшло в поліцію в середу о 22:33 за місцевим часом (00:33 четверга за Києвом), пише BBC. Сказали, що невідомий чоловік з ножем нападає на перехожих.

На місці події поліція побачила шістьох поранених. Жінка невдовзі померла.

Нападника заарештували за шість хвилин після надходження перших повідомлень про напад. Щоб його затримати, поліцейським довелося застосувати електрошокери.

Як пізніше повідомив представник Скотленд-Ярду, загиблій жінці було приблизно 60 років, зловмисником виявився 19-річний юнак. Його особа поки що не розголошується.

За даними поліції, версія терористичного акту є однією з основних.

Про стан постраждалих і характер поранень поки що нічого не повідомляється.

Як повідомляє кореспондент BBC Енді Мур, який перебуває на місці подій, район оточення розширили, на місці події працює багато поліцейських. Як пояснили в Скотленд-Ярді, на вулицях чергуватиме більше поліцейських, ніж зазвичай, щоб забезпечити спокій жителів британської столиці.

Поліція наразі не може сказати, чи мав нападник спільників.

Рассел-сквер знаходиться в самому центрі Лондона, поблизу туристичних пам'яток, зокрема Британського музею, а також великих готелів.

Напередодні оголосили, що через загрозу терактів на вулицях Лондона стане відчутно більше озброєних поліцейських патрулів.

англія тероризм лондон

Знак гривні
Знак гривні