Суд над торнадівцями зривають сечею та лайкою. ВІДЕО

Учора, 2 серпня вкотре було зірвано засідання Оболонського районного суду міста Києва у справі щодо співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області.

Про це йдеться в прес-релізі Оболонського районного суду міста Києва, передає Цензор.НЕТ.

"У судових засіданнях, які відбулися в період часу з 24.05.2016 по 29.06.2016 було допитано 8 постраждалих. 19.07.2016 в судовому засіданні було забезпечено явку потерпілого для допиту за ч. 2 ст. 153 КК України (зґвалтування), проте судове засідання вчергове було зірвано обвинуваченими.

Так, у судовому засіданні 19.07.2016 обвинуваченими був порушений порядок судового засідання шляхом обливання прокурорів та інших учасників процесу рідиною бурого кольору, висловлюванням погроз, які містять ненормативну лексику. 02.08.2016, в судовому засіданні було повторно забезпечено явку потерпілого для допиту, однак судове засідання знову було зірвано обвинуваченими. Так, за вказівкою обвинувачуваного Онищенка Р.І., з метою не допустити допит потерпілої, обвинувачені Ляшук Д.А. і Пламадяла А.М. почали обливати прокурорів, інших учасників процесу і зал суду рідиною бурого кольору. Інші обвинувачені висловлювали погрози, що містять ненормативну лексику.

У справі були змушені оголосити перерву. Також, у зв'язку з систематичним порушенням порядку, суд постановив вивести Онищенка Р.І. і Ляшука Д.А. із залу суду на два судові засідання," - йдеться в повідомленні.

Дмитро Лиховій на своєму Фейсбуці прокоментував хід судового засідання:

"Так, суди в нас загалом сто разів скомпрометовані. Але це не дає підстав вважати, що всі суди над "добровольцями" - наруга й заказуха, а всі потерпілі - "сепари", які прагнуть будь-що посадити доблесних бійців за Україну.

Усі чули, чим займався і з кого значною мірою складався бат "Шахтарськ", який потім перелився в "Торнадо", і за що ці підрозділи розформували.
Тепер їм не подобається, що їх довго судять, і вони обливають суд сечею.
Така поведінка лише підтверджує, що війна - справа не лише героїв і патріотів, а й поживне середовище для гопників. Чи були вони бандитами - ніхто, крім суду, не розбереться.

До речі, якщо що, то з "акваріума" Оболонського суду лунає тільки російська мова і російський мат."

Працівники суду також оприлюднили відео, на якому бійці "Торнадо" зривають засідання.

"Оболонський районний суд Києва вчергове наголошує, що розгляд цього кримінального провадження здійснюється в закритому судовому засіданні, оскільки звинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості потерпілих. Разом з тим, всі обвинувачені забезпечені професійними захисниками - адвокатами і мають можливість безперешкодно спілкуватися з представниками ЗМІ", - зазначають у прес-службі суду.

суд війна київ торнадо

Знак гривні
Знак гривні