Єфремов уже в суді, прокурори вимагають арешту. Його звинувачують у причетності до появи ЛНР (ОГЛЯД)

Екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Олександра Єфремова у понеділок вранці доправили до Печерського районного суду Києва, повідомляють "Українські новини" із посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

"Єфремов вже з 6 ранку знаходиться в боксах Печерського суду в очікуванні засідання", - цитує агенція джерело.

Суд із обрання запобіжного заходу Олександру Єфремову розпочнеться о 13:45, повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган.

Засідання пройде в Печерському районному суді Києва.

Запобіжний захід обиратиме суддя Володимир Карабань. Прокуратура просить арештувати пана Єфремова на 2 місяці.

Нагадаємо, екс-регіонала затримали у суботу зранку в аеропорту "Бориспіль". Єфремова затримали в аеропорту Києва з квитком до Відня.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство підозрює Олександра Єфремова одразу у кількох злочинах, серед яких сепаратизм та підтримка "терористичної організації ЛНР".

Не перше затримання

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на свободу під заставу.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу).

На початку червня колишній депутат Верховної Ради Володимир Ландік заявив, що екс-регіонал Олександр Єфремов і комуніст Спиридон Кілінкаров причетні до появи терористичної організації "ЛНР". Наступного дня з'явилася інформація, що Ландік добровільно дав свідчення про це в Генеральній прокуратурі.

Фейкова нарізка?

Напередодні на каналі "Свободный Донбасс" у відеохостингу YouТube з'явилась нарізка із відео, у якому колишній голова фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов начебто підтвердив, що спонсорує і підтримує сепаратистів. Як повідомили автори публікації, за день до арешту Єфремов дав інтерв'ю каналу ДТРК так званої "ЛНР", яке показали проросійські телеканали на окупованих територіях.

"Я фінансую сепаратистів і таке інше. Я про це говорю, я говорю відкрито... Я приїжджаю до себе в Луганськ, я живу в своєму будинку і не збираюся звідси їхати... Подобається це комусь чи ні, я все одно буду висловлювати точку зору людей, які проживають на території області", - такі слова Єфремова звучать на оприлюднених кадрах.

Однак, за версією блогера Тараса Конюшенка, це відео є нарізкою з абсолютно іншого запису, датованого липнем 2014 року, і "Єфремов там виправдовується, що мовляв проти нього йдуть замовні атаки". Блогер закликав не поширювати фейкової нарізки, або супроводжувати її відповідним коментарем. "Тобто якщо щось і розганяти, то тільки із заявою такого штибу: "Зараз розганяється таке-то фейкове відео, але те, що воно фейкове, ніяк не спростовує той факт, що Єфремов допомагав сепаратистам і окупантам", - закликав автор.

За матеріалами Лівого Берега, УП, 5 каналу та ВВС

єфремов сепаратизм суд партія регіонів прокуратура

Знак гривні
Знак гривні