На Заході шириться переконання, що Трамп - мрія для Путіна

Дональд Трамп – це кандидат-мрія для Володимира Путіна. Британська Independent стала черговим західним ЗМІ, яке випустило статтю на цю тему.

Любов Путіна і Трампа вже знайшла відображення у вуличному мистецтві

За словами видання, нещодавні заяви республіканця свідчать про його готовність звести нанівець усі намагання Заходу приборкати Кремль, тож Москва як ніхто інший зацікавлена у перемозі пана Трампа. Тому й не дивно, що саме російських хакерів звинувачують у зламі комп'ютерної мережі виборчого штабу Гілларі Клінтон, додає Independent.

"Путін – зухвалий опортуніст. Він швидко хапається за можливості, що виникають перед ним. Для нього Трамп – це шанс мати президента-простака у Білому домі. Про таке Путін і мріяти не міг, тим паче, коли йдеться про кандидата-республіканця", - коментує видання.

На думку Independent, ймовірна участь Росії в атаках на американські мережі не має нікого дивувати, адже Москву вже звинувачували у подібних діях – наприклад, в Україні, де хакерська група "КіберБеркут" намагалася зламати комп'ютерні системи, що використовувалися на президентських виборах у 2014 році.

Видання вважає, що такі дії цілком відповідають стратегії Росії з дестабілізації ЄС та НАТО.

"Колись СРСР намагався поширити континентом комунізм. Тепер ми бачимо, як його послідовники у Кремлі на чолі із підступним колишнім офіцером КДБ намагаються загострити проблеми Євросоюзу та розпалити протиріччя і серед лівих, і серед правих", - резюмує Independent.

Реферування: Бі-Бі-Сі Україна

крим сша кремль росія трамп окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні