Вірних УПЦ КП майже втричі більше, ніж УПЦ МП

В усіх регіонах України частка православних, які відносять себе до Української православної церкви Київського патріархату вище, ніж тих, хто відносить себе до УПЦ Московського патріархату. Про це свідчать дані соціологічного дослідження компанії TNS MMI, - передає ВВС

Згідно з дослідженням, загалом приблизно 56% українців вважають себе віруючими. Серед них 60% — це прихильники православного християнства Київського патріархату, 24% - Московського.

Соціологи відзначають, що відсоток прихильників обох патріархатів за рік дещо збільшився - на 2% (УПЦ КП) та 3% (УПЦ МП) відповідно.

7% вірян відносять себе до греко-католицького християнства, 3% - до протестантизму.

Ще 28% опитаних відповіли, що "не визначились, більше схиляються до того, щоб вірити", 5% - "не визначились, більше схиляються до того, щоб не вірити", 9% назвали себе атеїстами.

Дослідження проводилось серед населення України 12-65 років у містах, де більше 50 тис. жителів, окрім Криму.

Вибірка цього року становила 3 500 респондентів, минулого - 5 000.

Те саме співвідношення й у КМІС

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 80% українців належать до християнства. Згідно з цим дослідженням, найбільше опитаних (46%) сказали, що належать до Української православної церкви Київського патріархату, 13% - до УПЦ Московського патріархату.

соціологія упц кп УПЦ МП Церква

Знак гривні
Знак гривні