Росія в ООН ветувала українську заяву про окупований Крим

Українська місія при ООН заявила, що Росія заблокувала український проект заяви Ради безпеки ООН для преси щодо Криму.

Заява стосувалась рішення президента РФ приєднати анексований Крим до Південного федерального округу РФ.

"Жалюгідна спроба заперечувати незаперечне. #КримЦеУкраїна", - так блокування заяви прокоментувала місія України при ООН у Twitter.
Раніше міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест" через відповідний указ Путіна та надіслало російській сторону ноту.

"Це рішення є нікчемним і таким, що не створює жодних правових наслідків, не впливає на статус Автономної республіки Крим та міста Севастополь і міжнародно визнаних кордонів України", - сказано в заяві МЗС.

Київ відзначив, що "держава-окупант продовжує демонстративно нехтувати" міжнародними документами та правом та закликав Росію "повернутися до виконання своїх міжнародних зобов’язань, припинити агресію та незаконну окупацію частини суверенної території України".

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що "довів генсеку ООН обурення рішенням Путіна стосовно підпорядкування Криму".

Виступаючи перед пресою, він наголосив, що Крим є територією України і останнє рішення російської влади порушує резолюцію Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України.

Він також назвав у Twitter це рішення "таким ж нікчемним, як попередні".

Президент Росії Володимир Путін об'єднав Південний та Кримський федеральні округи в один Південний федеральний округ.

Як сказано в указі, це зроблено "з метою підвищення ефективної діяльності федеральних округів".

До округу, окрім анексованого Криму та Севастополя, входять республіки Адигея, Калмикія, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область.

Україна та міжнародна спільнота не визнають та засуджують анексію Криму, що відбулась на початку 2014 року.

крим кремль росія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні