Google декомунізував окупований Крим, але вже збирається виправитись для РФ. Російська служба показує Крим частиною Росії (ФОТО)

Сервіс Google Maps декомунізував назви міст окупованого Росією Криму.

Так, Красноперекопськ в Google Maps перейменовано на Яни Капу, Красногвардійське – Курман, Кіровське – Іслям-Терек, Радянське – Ічкі, Куйбишеве – Албат.

Перейменування здіснено як в українській, так і в російські версіях.

Це викликало бурхливе обурення російських політиків.
"Вважаю, що це недалекоглядна політика, і ця помилка буде виправлена ... Якщо компанія Google відноситься настільки неуважно до чинного в Росії законодавства і назв російських населених пунктів, це не дозволить компанії ефективно вести бізнес на території Росії", - заявив міністр зв'язку РФ Микола Никифоров.

У четвер компанія Google пообіцяла повернути у російську версію сервісу Google Maps колишні назви населених пунктів Криму радянського зразка.

"Ми в курсі ситуації, що склалася і активно працюємо над тим, на щоб повернути на російську версію Google Maps колишні назви", - заявили у прес-службі компанії.

Росія анексувала Крим навесні 2014 року. Міжнародна спільнота вважає півострів українською територією, а російська служба Гугл - російською

Власне кажучи, постанова Верховної Ради України про перейменування населених пунктів у Криму, через яку Google Maps внесли зміни до своїх мап півострова, наразі не набула чинності. Про це свідчить сайт Верховної Ради України.

Зокрема у документі вказується: "Ця постанова набирає чинності з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя під загальну юрисдикцію України".

Статус документу: "не набрав чинності".

За матеріалами: Новинарня, ВВС

крим анексія окупація інтернет

Знак гривні
Знак гривні