Путін ліквідував окремий Кримський федеральний округ, а губернатора Севастополя відправив до Сибіру

Президент Росії Володимир Путін включив “Кримський федеральний округ” до складу Південного федерального округу. Про це йдеться в повідомленні прес-служба Кремля, яку цитує Новинарня

В документі зазначається, що це зроблено “з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади”.

Відповідно до указу, вповноваженим представником президента в ПФО призначено Володимира Устинова.

Тепер до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Республіка Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, місто Севастополь.

Також Путін підписав указ про відставку так званого “губернатора” окупованого міста Севастополь (АРК Крим) Сергія Меняйла. Він займе пост повноважного представника президента в Сибірському федеральному окрузі, повідомляють “РИА Новости“.

Сергій Меняйло заявив, що відставка з посади губернатора Севастополя і призначення на пост повноважного представника президента Росії в Сибірському федеральному окрузі стала для нього несподіванкою.

“Я зараз їду в машині, під’їжджаю до Севастополя, ви мене питаєте те, чого ще я не знаю. З преси дізнаюся про своє призначення. Я чесно кажу, що не знав про це”, – сказав Меняйло.

крим анексія окупація путін

Знак гривні
Знак гривні