Російські спецслужби валять демократів США і просувають Трампа?

До п'ятниці питання про те, що Путін намагається впливати на вибори президента США, здавалося лише чуткою. Однак тепер стає більш очевидним, що Кремль може просувати Дональда Трампа.

Маріонетка Путіна. Дональд Трамп - це кандидат у президенти США від Кремля

У п'ятницю було опубліковано близько 20 тисяч украдених імейлів із серверів Демократичної партії США. Багато з них "валять" лідерів демократів.

Імейли опублікували спершу хакери, а потім Вікілікс — і вони показують, як апарат Демократичної партії працював на Гілларі Клінтон та проти її суперника по партії Берні Сандерса.

Довести джерело кібератаки, як відомо, складно. Однак дослідники показали, що за ними стоять російські спецслужби, — пише The New York Times. Метадані оприлюднених документів показують, що вони пройшли крізь російські комп'ютери.

Менеджер кампанії Клінтон заявив, що імейли злили «росіяни з метою допомогти Дональду Трампу». На думку команди Клінтон, у Росії є серйозні підстави допомагати Трампу — той недавно заявив, що збирається скасувати систему взаємної оборони НАТО. Республіканець хоче, щоб США не були зобов'язані захищати інших членів НАТО від уторгнень.

Навіть під час «холодної війни» важко було знайти приклади, коли б ворог таємно допомагав одному з кандидатів у президенти США. Зараз це, схоже, стає дійсністю.

ДЕТАЛІ НА THE NEW YORK TIMES

сша кремль трамп

Знак гривні
Знак гривні