Поліція проти маршу УПЦ (МП) в Києві, але у нас є Конституція

Голова Нацполції Хатія Деканоїдзе заявила, що поліція зробить усе можливе для уникнення сутичок під час хресної ходи УПЦ (МП) у Києві.

"Після того вибуху, який стався в центрі Києва (убивство Павла Шеремета – ред.) я особисто сумнівно була налаштована, щоб проводити в Києві якісь масові заходи, але у нас є Конституція і вона говорить чітко про права на демонстрацію, висловлювання, пересування тощо. Це дуже важливо, і, звичайно, Хресний хід пройде через Київ. Ми не тільки будемо в Києві забезпечувати правопорядок, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох сторін, сходу (там йде десь близько 200-250 чоловік) і з заходу (зараз близько 800 осіб). Вони вже знаходяться в Київській області, там задіяна не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією", - сказала Деканоїдзе.

Тим часом на в'їздах до столиці збираються люди, які називають себе патріотами, що вирішили не пустити в Київ хресний хід, організований православною церквою Московського патріархату.

З журналістами ходоки тепер спілкуються обережно. Після того, як в юрбі були помічені портрет російського царя та георгіївські стрічки, за вірянами, які дають інтерв'ю, ретельно стежать старші.

Сам хресний хід, зорганізований Московським патріархатом, перетворюється на автобусний. Більшу частину шляху люди долають транспортом.

За підрахунками журналістів, у хресному ході налічується не більше 50 постійних прочан. Всі інші - "позмінні".

За матеріалами Укрінформа та ТСН

донеччина поліція кремль росія пропаганда тернопільщина Церква київ мвс

Знак гривні
Знак гривні