Суд зняв арешт з майна діамантового прокурора

Як виявилось, іще 12 липня апеляційний суд Києва скасував арешт майна “діамантового” прокурора Корнійця, - пише Віталій Касько.

Арешт був накладений ще у вересні 2015 року, однак розуміючи, що через увагу суспільства до цієї справи в той час тихо скасувати арешт не вдасться, апеляцію дружина Корнійця подала лише в червні 2016 року, коли про справу “діамантових” потроху стали забувати.

Корнієць

У своїй апеляції Світлана Корнієць, яка, до речі, займає посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Київської області, вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить все майно та земельні ділянки Корнійця. І про це вона, звичайно ж, забула вказати у своїй декларації.

Проте апеляційний суд став на сторону чесного начальника відділу прокуратури Київської області, поновив їй строки апеляційного оскарження (дарма, що не міг розглядати цю скаргу, бо справа вже давно слухається по суті в Голосіївському суді) та зняв арешт з половини всього майна Корнійця, незважаючи на те, що у разі доведення вини Корнійця воно підлягало би конфіскації.

Касько завершує: "Тому не здивуюся, якщо цю “схему” зараз візьмуть на озброєння колишні високопосадовці часів Януковича і фігуранти свіжих справ НАБУ, в яких знайдуться такі собі шлюбні контракти, за якими все арештоване в них майно виявиться власністю їхніх дружин. А контрольований суд цьому охоче повірить у всіх тих випадках, коли “смотрящі” від влади дозволять"

Новинарня

суд корнієць скандал прокуратура

Знак гривні
Знак гривні