За керування найбільшим у світі торент-трекером на вимогу США заарештований українець

Польські правоохоронці затримали у Вашаві в середу 30-річного українця Артема Вауліна, оскільки в США йому інкримінують створення "найбільшого у світі піратського веб-сайту". Правоохоронці вважають 30-річного Вауліна власником веб-ресурсу Kickass Torrents (KAT) та звинувачують у відмиванні грошей і порушенні прав копірайту.

Деталі (англійською)

Як повідомляє міністерство юстиції США, саме через цей сайт протягом восьми років незаконно поширювалася музика, фільми, ігри та інші мультимедійні дані загальною вартістю 1,3 млрд. доларів. За даними відомства, Kickass Torrents діє на 28 мовах і має мережу вартістю понад 54 млн доларів.

Саме тому американська влада вже направила до Варшави офіційне клопотання щодо екстрадиції Вауліна до США.

Сам сайт не поширює нелегальний контент, однак містить лінки, через які користувачі можуть завантажувати файли без авторизації. Те саме робить ThePirateBay, який принципово не хоче закриватись, а постійно судиться.

Один з доменів KAТ, за версією моніторингової компанії Alexa, посідав 70 місце в рейтингу найпопулярніших сайтів у світі. На нього заходили більше 50 млн унікальних відвідувачів у місяць, а сам сайт оцінювався в 54 млн дол. (рекламний дохід від сайту щорічно становив від 12,5 до 22,3 млн дол.).

Серед серверів, на яких працював сайт, був сервер, який перебував на території США.

Український текст: УМ

інтернет сша Ваулін

Знак гривні
Знак гривні