Трамп офіційно став кандидатом від республіканців. Основна виборча програма - нападки на Клінтон

Дональд Трамп офіційно виборов право бути кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Це сталося під час другого дня національного з'їзду республіканців, які в своїх промовах різко критикували Гілларі Клінтон.

У четвер делегати від штатів мають формально обрати його, після чого пан Трамп має дати згоду на те, щоб представляти свою партію на виборах.

Темою з'їзду, який відбувається в Клівленді, є "Америка має знову запрацювати". Проте майже всі свої виступи промовці присвячували нападкам на пані Клінтон, яка, скоріш за все, буде кандидаткою від демократів.

Губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, колишній прокурор, розіграв пародійний судовий процес на пані Клінтон під вигуки юрби: "За ґрати її".

Пан Крісті та його однопартійці критикували пані Клінтон за використання приватної електронної поштової скриньки, коли вона працювала державним секретарем.

Після розслідування цього випадку ФБР заявило, що вона була "вкрай необережна", однак її дії не заслуговують на кримінальне провадження.

Пан Крісті й учасники з'їзду з цим не погоджувалися. Губернатор вигукував зі сцени: "Винна".

Він сказав, що вона мислить "егоїстично, жахливо" і що вона винна у численних зовнішньополітичних проблемах США в Лівії, Сирії і в інших країнах.

Оголошення пана Трампа майбутнім кандидатом було очікуваним, однак тепер це стало реальністю.

Його найстарший син, Дональд Трамп-молодший, привітав батька тремтливим від хвилювання голосом: "Вітаю, тату, ми любимо тебе".

Вибори президента США мають відбутися 8 листопада.

Очікують, що опонентом пана Трампа буде демократка Гілларі Клінтон.

BBC

сша кремль політика вибори трамп

Знак гривні
Знак гривні