Ієромонах УПЦ (МП) шпигував на користь ДНР і брехав для пропаганди Кремля про обстріл ЗСУ цивільних (ВІДЕО)

"Я був завербований розвідником "ДНР". Збирав інформацію про ЗСУ, використовуючи камеру спостереження на воротах монастиря", - розповів ієромонах УПЦ МП про співпрацю з бойовиками.

Ієромонах Микільського Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря УПЦ МП у селі Микільське Волноваського району розповів, що був завербований бойовиками "ДНР" у травні 2014 року і з того часу активно збирав і передавав інформацію про пересування і дії підрозділів української армії.

Практично одночасно - в травні 2014 року, на зв'язок з ієромонахом вийшов журналіст НТВ Сергій Шеров, який повідомив священикові, що раніше працював у ФСБ.

Російський пропагандист запропонував батюшці розповісти неправдиву історію про зупинку техніки ЗСУ мирним населенням біля села Благодатне.

"Я розповів, як командир колони нібито дав наказ своїм підлеглим відкрити вогонь по мирному населенню. Надалі я активно співпрацював із Шеровим, передаючи записи обстрілів Донецька і звинувачуючи в цьому українських солдатів. При цьому мені не було відомо, хто саме в дійсності обстрілював житлові квартали міста", - зізнався ієромонах.

Цензор

донеччина кримінал армія росія пропаганда окупація Церква

Знак гривні
Знак гривні