Апеляційний суд повністю виправдав Коцабу, він на свободі (ФОТО)

Апеляційний суд Івано-Франківської області сьогодні, 14 липня, визнав блогера і журналіста Руслана Коцабу не винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України.

Таким чином, апеляційна інстанція скасувала рішення Івано-Франківського міського суду, який раніше засудив Коцабу до 3,5 року позбавлення волі, повідомляє Новинарня.

“Хочу наголосити, що я є першим і єдиним [в Україні] політичним в’язнем совісті, визнаним міжнародними організаціями. Далі я б хотів нагадати, що прокурори з першого дня робили все, щоб затягнути процес. Ще хочу сказати, що два свідки зі сторони обвинувачення, два військових були затриманні на хабарі”, – сказав у своєму виступі обвинувачений, коли йому надали слово.

При цьому Коцаба вкотре заявив, що не відмовляється від своїх слів, досі вважає події на сході України “братовбивчою війною”, але винним себе у зраді і перешкоджанні збройним силам не визнає.

Адвокат блогера наголошував, що інкримінована Коцабі стаття про перешкоджання діяльності ЗСУ є безпідставною, “оскільки від ЗСУ не надходило жодних заяв чи скарг на Коцабу”.

Також захисник заявив, що зрив мобілізації, в якому звинувачують Коцабу, не є компетенцією ЗСУ, а жоден зі свідків, які виступили в суді, не сказали про вплив заяви звернення Коцаби на мобілізацію.

Варто зауважити, що апеляцію подала прокуратура, яка вважала вирок Івано-Франківського міськсуду недостатньо жорстким.

Фото з фб адвоката Коцаби:

суд коцаба

Знак гривні
Знак гривні