Прем'єром Британії вдруге після Тетчер стане жінка - Тереза Мей

Міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей у середу, 13 липня, стане прем’єр-міністром Великої Британії.

Про це заявив чинний прем’єр Девід Кемерон, - передає Новинарня.

“Я радий, що Тереза Мей буде наступним прем’єр-міністром. Вона сильна, вона грамотна, вона більш ніж здатна забезпечити лідерство, якого країна потребуватиме найближчими роками, і вона матиме мою повну підтримку”, – наголосив Кемерон.

“Очевидно, що з усіма цими змінами ми не повинні мати тривалий перехідний період. І тому завтра я головуватиму на моєму останньому засіданні кабінету міністрів. У середу я подам у відставку, і до вечора в нас буде новий прем’єр-міністр”, – наголосив Кемерон у понеділок, 11 липня.

Увечері цього ж дня Мей була офіційно затверджена на посаді голови правлячої Консервативної партії.

“Я отримала підтвердження від ради партії і тепер можу оголосити, що пані Мей була обрана новим лідером Консервативної партії”, – повідомив пресі Грем Брейді – голова Комітету 1922, який займається виборами голови партії.

Сама Мей у своїй першій промові на посаді лідера консерваторів подякувала іншим кандидатам на цей пост та екс-лідеру Девіду Кемерону.

Вона також дала зрозуміти, що сповнена рішучості провести процес виведення країни з ЄС.

“Brexit відбудеться, і ми зробимо так, щоб цей процес приніс нам успіх.
Ми збираємося дати людям більше контролю над своїм життям. І ось так, разом, ми збудуємо кращу Британію”, – наголосила Мей, яка виступала проти виходу країни з Євросоюзу.

59-річна Тереза Мей стане другою в історії Великої Британії жінкою на посаді прем’єр-міністра після Маргарет Тетчер.

єс економіка мей британія

Знак гривні
Знак гривні