Штаб АТО вимагає припинити акредитацію Станко, Реуцькому й росіянці: показали позиції десантників

Двом журналістам "Громадського" та кореспонденту "Нової газети" призупиняють акредитацію в зону проведення АТО, повідомили у прес-центрі штабу.

Мова йде про журналістів "Громадського ТБ" Анастасію Станко та Костянтина Реуцького, а також представника російської "Нової газети" Юлію Полухіну, які зняли сюжет про обстріли у промзоні Авдіївки, - передає ВВС. Про те саме пише й Лівий Берег

1) Вниманию всего журналистского сообщества! Официально.
81 окрема аеромобільна бригада прекращает свое сотрудничество с Громадське Телебачення.

***

2) Прес-служба Командування ВДВ ЗС України підтримує прохання особового складу 81 окремої аеромобільної бригади ВДВ про позбавлення акредитації на роботу в зоні проведення АТО, до з'ясування обставин, журналістів Анастасії Станко, Юлії Полухіної, усіх груп Громадського ТБ та кореспондентів «Новой газеты». Причина: поширення фото і відео матеріалів з бойових позицій підрозділів, надання цих даних російським ЗМІ.

Начальник прес-служби Командування Високомобілних десантних військ ЗС Українии
підполковник РУСЛАН ЛІННИК

***

"На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО", - заявили у штабі.

Як повідомляє ЛБ, ролик на вимогу військових видалено з сайту та ютубу "Громадського".

У штабі також стверджують, що журналісти "Громадського" представили російську журналістку, як їхню співробітницю.

При цьому на сайті штабу міститься звернення особового складу 81 бригади ЗСУ, які просять позбавити акредитації усіх груп "Громадського" та "Нової газети".

"Прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів "Громадського ТБ" Анастасії Станко і Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента "Нової газети" Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин", - йдеться у повідомленні.

Оновлено: пізніше з"явився коментар Громадського, в якому забули вказати, що контроверсійний відеосюжет з промзони якийсь час знаходився у відкритому доступі на каналі Громадського в Youtube (посилання на кеш сюжету: https://t.co/MpOZgZcCT4)

донеччина скандал армія станко змі реуцький

Знак гривні
Знак гривні