Посадову особу ФДС впіймали на хабарі за непритягнення до відповідальності порушника

У Києві на Подолі вчора ввечері, 7 липня, затримали на хабарі співробітницю Державної фіскальної служби України. Про це повідомляє Новинарня.

АВТОМОБІЛЬ ПІДОЗРЮВАНОЇ, В ЯКОМУ ВОНА ОТРИМУВАЛА ХАБАР

Затримання відбулось близько 20:30. Його провели співробітники внутрішньої безпеки ДФС та Генеральної прокуратури.

Сьогодні зранку Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури навело деталі затримання.

Фігурантка справи – начальник відділу центрального апарату Державної фіскальної служби України. Її затримання відбулося в порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди.

“Вказана службова особа вимагала та одержала неправомірну вигоду у сумі 125 тис. грн. за непритягнення до відповідальності за результатами службового розслідування підпорядкованої службової особи територіального підрозділу ДФС України”, – ідеться в повідомленні.

Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Триває комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

З боку ГПУ в затриманні й розслідуванні задіяно Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління.

корупція податки хабар

Знак гривні
Знак гривні