Рада прийняла закон про Сили спецоперацій ЗСУ

Сьогодні, 7 липня, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України» (№4795). “За основу та в цілому” проголосували 249 народних депутатів.

Цим законодавчим актом визначено правовий статус та застосування ССО “виконувати завдання спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання і стримування воєнного конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави”, - передає Новинарня.

Також закон визначає “спеціальну операцію” і “спеціальну розвідку”.

Законом зокрема передбачено, що “відомості про особовий склад Сил спеціальних операцій ЗСУ, а також про осіб, які співробітничають або раніше співробітничали на конфіденційній основі із Силами спеціальних операцій ЗСУ, становлять державну таємницю і підлягають захисту відповідно до Закону України “Про державну таємницю”.

Зміни внесено до законів “Про Збройні Сили України”, “Про оборону України”, “Про боротьбу з тероризмом”, “Про порядок направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав”, “Про розвідувальні органи України”, “Про військово-цивільні адміністрації”, “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

армія Рада закон

Знак гривні
Знак гривні