Федорка, який тікав від медосвідчення після ДТП - відпустили під особисте зобов'язання

Потерпілих не було повідомлено про суд, - заявляє потерпілий у ДТП Левін.

Відстороненого директора з вантажних перевезень і логістики "Укрзалізниці" Івана Федорка відпустили під особисте зобов'язання. Про це ВВС Україна повідомили у Києво-Святошинському райсуді, який прийняв це рішення у середу.

"Суд розглянув клопотання про застосування запобіжного засобу у вигляді особистого зобов’язання, це клопотання було задоволено. Інших клопотань про застосування інших запобіжних засобів ніхто не подавав", - розповіла спікер-суддя суду Мирослава Омельченко.

Таке клопотання подав слідчий.

Стаття 179 Кримінально процесуального кодексу передбачає, що при особистому зобов’язанні підозрюваний має виконувати обов'язки, який поклав на нього слідчий. Це найм'якший запобіжний захід.

3 липня під Києвом на дорозі Боярка-Забір'я сталася аварія. За даними поліції Києва, водій автівки AUDI Q7 виїхав на зустрічну смугу і скоїв лобове зіткнення з автомобілем Dacia. В останньому перебував журналіст Максим Левін з родиною. Він, його дружина та син потрапили до лікарні з численними травмами.

Винуватець аварії, 49-річний киянин, втік з медичного закладу, де у нього мали взяти аналіз крові на алкоголь. Згодом його знайшли у лікарні "Укрзалізниці".

Відкрито два кримінальних провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

левін федорко скандал ДТП

Знак гривні
Знак гривні