Лідер Rammstein спростував російську пропаганду: йому на футболку прифотошопили Путіна й приписали фейкову цитату (ФОТО)

Вокаліст відомого німецького рок-гурту Rammstein Тіль Ліндеман заявив, що фото його у футболці з портретом президента РФ Володимира Путіна, поширене в російському сегменті інтернету, – фейкове. Про це повідомляє Новинарня.

"Я - жертва путінської пропаганди":

Насправді на футболці лідера гурту Rammstein було зображено стилізований череп із кістками, який російські пропагандисти за допомогою графічного редактора замінили на портрет Путіна.

Фейк на російському Sputnik:

Фотографія, яку в зміненому вигляді поширили російські ЗМІ, зокрема сайт Sputnik, була зроблена в Москві 19 червня ц.р., коли Rammstein виступали там з концертом.

У російських ЗМІ також курсує заява, приписувана Ліндеману, який нібито сказав: “У Німеччині навіть Ангела Меркель не може похизуватися такою популярністю, як Путін. Він мені подобається, він сильний лідер, а не маріонетка. Я вважаю несправедливими всі ці політичні нападки на вашу країну”.

Ліндеман, однак, стверджує, що не казав цього. “Все це повна нісенітниця. Ми грали в Москві 19 червня. Друзі російського промоутера Еда Раднікова підійшли до мене до початку концерту і тицьнули мені в руку телефон зі словами: “З привітом від Володимира Путіна”. Після цього мене запитали, чи подобається мені Москва. Тоді я підняв великий палець вгору і сказав: “Москва – чудове місто. Ось і все”, – цитує Ліндемана його прес-служба.

Варто зазначити, що зображений на фотографії смартфон із зображенням Путіна справжній. Його вартість – 4500 євро.

Ліндеман уже найняв адвокатів у зв’язку з публікацією фальсифікованих даних. Він також наголосив, що “принципово не робить жодних політичних заяв”.

маразм музика росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні