Путін як Савченко: хоче прямих переговорів Києва й Донбасу

Для врегулювання конфлікту на сході Україна має прийти до "розуміння невідворотності прямого діалогу з Донбасом", а не звинувачувати "в цьому кого завгодно, перш за все Росію", заявив російський президент.

Виступаючи на нараді з послами і постійними представниками РФ у Москві, пан Путін назвав конфлікт на Сході України "внутрішнім", - передає BBC

"Хочемо бачити в Україні доброго сусіда, передбачуваного цивілізованого партнера, який живе в мирі, насамперед з самими собою, - заявив він. - Але для цього в Києві повинні нарешті прийти до розуміння невідворотності прямого діалогу з Донбасом, з Донецьком та Луганськом, до необхідності виконання своїх зобов'язань за мінським комплексом заходів".

За його словами, Росія готова продовжувати співпрацю у нормандському форматі "і з США".

Російський президент переконаний, що затягування української кризи призведе до погіршення "і без того нездорової ситуації на європейському континенті".

За його словами, до цієї "нездорової ситуації" на континенті призвела "велика помилка": "Я маю зараз на увазі вибір на користь розширення НАТО на Схід замість побудови з повноцінною участю Росії архітектури рівної і неподільної безпеки від Атлантики до Тихого океану".

Українська влада, представники НАТО та західних країн звинувачують Росію у незаконній анексії Кримського півострова навесні 2014 року та у збройній підтримці сепаратистів на Донбасі.

Кремль послідовно заперечує участь своїх військовослужбовців у бойових діях на сході України, однак визнає присутність там "добровольців" та "відпускників" з Росії.

донеччина путін савченко луганщина сепаратизм війна

Знак гривні
Знак гривні