Полонених у Широкіно бойовиків спробують обміняти на українців

Вісьмох бойовиків “ДНР”, затриманих у районі села Широкине на Донеччині у вівторок, 28 червня, збираються обміняти на максимальну кількість українських заручників. Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає Новинарня.

“Є закон, в рамках якого ми діємо, є статус затриманих, які підозрюються в скоєнні злочинів за певними статтями Кримінального кодексу. Ми не можемо просто утримувати цих людей. У них є певний статус, і сьогодні (29 червня) вже будуть їм висунуті обвинувачення. Ми будемо робити все, щоб ті, хто скоює злочини проти цілісності України й ототожнює себе з так званими “самопроголошеними республіками”, щоб ми, передаючи їх туди, могли в рамках Мінських домовленостей забирати максимальну кількість наших заручників”, – сказав Тандіт.

Він також нагадав, що на території Донецька і Луганська перебувають у заручниках 111 громадян України, ще 9 – на території Росії. Щодо обміну ведуться переговори.

Нагадаємо, цього тижня українські розвідники провели успішну операцію, в ході якої бійці АТО разом із розвідгрупою УДА взяли в полон вісьмох терористів між селами Водяне й Широкине на Донеччині.

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник назвав імена полонених бойовиків: Сергій Пестряєв 1967 р.н, Олексій Толстолук 1980 р.н, Юрій Зюмін 1981 р.н, Віталій Шевельов 1995 р. н., Антон Горбушко 1978 р.н, Валентин Вантула 1975 р.н, Роман Терновий 1980 р.н., Руслан Ангілевський 1988 р.н.

ярош донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні