The Times: Росія скинула на Алеппо термобаричну бомбу. Гірше - тільки ядерна (ФОТО)

"Росія порушує міжнародні конвенції, скидаючи на житлові квартали сирійського міста Алеппо запальні боєприпаси, ідентичні білому фосфору, під час дій, які вважаються прелюдією до наземного штурму, завданням якого є відбити місто в повстанських військ. На фотографіях також видно, як те, що експерти вважають термобаричною бомбою - найпотужнішим вибуховим матеріалом, окрім ядерної зброї, детонує недалеко від міської території з потенційно руйнівними наслідками для цивільного населення".

Про це пише The Times. Оригінал статті тут

Я б сказав, що терміт гірше, ніж білий фосфор, оскільки його неймовірно складно загасити, - сказав Еліот Хіггінс, засновник сайту журналістських розслідувань Bellingcat, якого в перекладі з The Times цитує Цензор. - Ці боєприпаси використовувалися в конфлікті і раніше, з кінця 2012 року. Але цікавий аспект [недавніх атак] полягає в тому, що їх, судячи з усього, скидає Росія.

"Терміт - тільки останнє із заборонених або обмежених озброєнь, використаних Кремлем у Сирії. Також із часу вступу Росії в конфлікт на боці президента Асада в минулому вересні повідомлялося про касетні боєприпаси - бомби, які в повітрі розпадаються на більш дрібні запальні бомби, здатні завдати смерть і каліцтва на великій території", - йдеться в статті The Times.

Хоча Росія не підписала конвенцію про білий фосфор і касетні боєприпаси, вона - підписант угоди ООН, що регулює використання запалювальних бомб проти цивільного населення, нагадують автори публікації.

кримінал росія тероризм сирія війна

Знак гривні
Знак гривні