Начальника Генштабу Муженка допитали щодо загибелі 49 військових біля Луганська

На засіданні Павлоградського суду за допомогою відеоконференції допитали начальника Генштабу Віктора Муженка у справі про збитий літак Іл-76 у небі над Луганськом, передає Новинарня.

На засіданні також допитали командира 25-ї бригади транспортної авіації Дмитра Мимрикова, який посадив свій літак у Луганському аеропорту в день трагедії.

Зазначимо, у смерті 49 військових ЗСУ у літаку Іл-76, який терористи збили над Луганськом звинувачують генерал-майора Віктора Назарова. На думку правоохоронців, трагедія 14 червня 2014 сталась через його службове недбальство.

Під час допиту і Муженко, і Мимриков сказали, що знали про присутність бойовиків навколо Луганського летовища.

Максимальний строк, який може отримати генерал-майор Назаров, сягає 8 років.

Раніше журналіст Денис Казанський заявив, що Муженко знав про підготовку терористів, які готувалися збивати військові літаки над Луганськом, та всеодно відправив бійців на завдання, пише “24 канал“.

За трагедію над Луганськом генерал-майору Віктору Назарову світить до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, особовий склад 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ВДВ виконує бойові завдання в зоні АТО з самого початку війни на Донбасі.

Десантники “25-ки” вели активні бойові дії в районах Луганського й Донецьког аеропортів, Слов’янська, Нижньої Кринки, Червоного Лиману, Ямполя, аеропорту, Вуглегірська, Зеленопілля, Шахтарська, Дебальцевого, Авдіївки.

луганськ армія тероризм муженко війна

Знак гривні
Знак гривні