У Британії почався референдум про вихід з ЄС

У четвер, 23 червня, Британія відкриє виборчі дільниці для голосування на історичному референдумі про те, чи залишатися у складі Європейського союзу, чи вийти з нього.

Дільниці відкрилися о 7:00 ранку за місцевим часом (о 9:00 за Києвом) і закриються о 22:00 годині цього ж дня (опівночі за Києвом), - передає ВВС.

Очікується, що участь у референдумі про долю Британії візьмуть майже 46,5 млн громадян - рекордна цифра для подібного голосування в країні.

Це - лише третій референдум в історії Сполученого Королівства. Кампанія до нього, у якій прихильники виходу з ЄС змагалися із противниками такого кроку за якнайбільшу підтримку виборців, тривала понад чотири місяці.

ВВС, як і інші ЗМІ, за британським законодавством обмежена у висвітленні процесу референдуму безпосередньо у день його проведення, проте перші результати почнуть з'являтися одразу ж після закриття дільниць у четвер увечері.

У бюлетені, який пропонують учасниками референдуму, поставлене одне єдине запитання: "Чи має Сполучене Королівство залишатися членом Європейського союзу, чи має вийти з Європейського союзу?"

Перемогу отримає та відповідь, яка отримає більше половини голосів.
Після того, як виборчі дільниці закриються о 10 годині вечора, скриньки із бюлетенями зберуть і надішлють для обробки у 382 місцеві виборчі комісії, кожна з яких репрезентує 380 районів місцевого управління в Англії, Шотландії та Уельсі, плюс Північну Ірландію та Гібралтар.

Результати підрахунку із них почнуть надходити уже в ранні години п'ятниці, як і спільні регіональні результати із 11 регіональних комісій.
Офіційний фінальний результат оголосять "близько сніданку" у п'ятницю, заявили раніше у центральній виборчій комісії Британії.

єс британія

Знак гривні
Знак гривні