Хорватію оштрафували за безлади, вчинені ультрас під час гри з Чехією

УЄФА оштрафував футбольну федерацію Хорватії на 100 тисяч євро за безпорядки, влаштовані вболівальниками цієї збірної на матчі між командами Хорватії та Чехії минулої п’ятниці.

Після того, як хорватські вболівальники почали жбурляти на поле фаєри, арбітр Марк Клаттенбург вирішив вивести гравців обох команд з поля.

Хорватській футбольній федерації, крім того, заборонили продавати квитки вболівальникам, визначеним як "хулігани". - передає ВВС

На хорватів наклали другий за величиною штраф на турнірі. Лідерство тут тримають росіяни, яких після матчу зі збірною Англії оштрафували на 150 тисяч євро.

Матч між хорватами та чехами закінчився внічию 2:2. Обидві команди перед останнім туром не втратили шанси на вихід до плей-оф Євро-2016.

При цьому британський таблоїд The Sun стверджує, що у фінальній груповій грі Хорватії з Іспанії ультрас планують учинити ще більший безлад - аж до того, щоб змусити УЕФА дискваліфікувати збірну. Це пов'язано з ворожнечею між ультраправими ультрас і поміркованими "офіційними" хорватськими фанами, лідер клубу яких нещодавно привселюдно спалив свастику, щоб відмежуватися від правих, - пише The Sun. (Читаючи цей прогноз, варто робити скидку на те, що це хоч і британський, але все ж таблоїд)

Знак гривні
Знак гривні