Під Авдіївкою у бою з окупантами загинув український воїн. ФОТО

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще п'ятеро були поранені, повідомив у п'ятницю речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби ми втратили одного воїна – це сталося внаслідок снайперського вогню ворога на східних околицях Авдіївки. Ще п'ятеро бійців отримали поранення внаслідок обстрілів поблизу Мар'іїнки та Майорська", - розповів полковник Лисенко, якого цитує ВВС.

Вочевидь, у заяві Лисенка йдеться про старшого солдата Сергія Кошмала (позивний "Якудза"), який загинув від кулі снайпера на світанку 16 червня, під час розвідувального виходу в околиці промзони Авдіївки.

Сергій КОШМАЛ

Сергій відслужив рік за мобілізацією (третя хвиля) у лавах 13-го окремого мотопіхотного батальйону (колишній батальйон територіальної оборони Чернігівської області).

Призвався через Бахмацький районний військкомат, пройшов Станицю-Луганську, Вуглегірськ, Дебальцеве і Зайцево. Продовжив службу за контрактом.

"Чудовий тату-майстер, не розлучався з машинкою і на службі, у вільний час набивав тату охочим, - написав про "Якудзу" його колишній побратим Павло Солодько. - На фото він із суворим обличчям, але насправді життєлюб і жартівник, з таким усі хочуть дружити".

Вічна пам'ять борцям за свободу і незалежність нашої Батьківщини!

Старший солдат Кошмал поліг у бою з російською гібридною армією у віці 27 років. В Бахмачі залишилася його бабуся.

Загалом за минулу добу зафіксовано 46 обстрілів, більшість на маріупольському та донецькому напрямках, також повідомили в АП.

На різних ділянках фронту вогонь вівся з важких мінометів, зенітних установок і гранатометів, повідомляється і про танковий обстріл.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні