Антикорупційне бюро просить зняти недоторканість з нардепа Онищенка за корупцію

Національне антикорупційне бюро направило в ГПУ подання про зняття депутатської недоторканності та арешт члена Ради Олександра Онищенка. Про це заявив головний антикорупційний прокурор України Назар Холодницький.

"Зранку у межах розслідування підготовлено і направлено генеральному прокурору подання до Верховної Ради про надання згоди на зняття депутатської недоторканності та арешт чинного народного депутата Олександра Онищенка, який, за даними слідства, є організатором схеми привласнення коштів з ПАТ "Укргазовидобування", - заявив пан Холодницький, якого цитує ВВС Україна

Він додав, що вже о 9.30 ранку подання було в ГПУ.

У середу зранку про цю інформацію повідомив журналіст Дмитро Гнап.

Речник генерального прокурора Лариса Сарган вже звинуватила пана Гнапа в оприлюдненні закритої інформації.

"Відомий журналіст Дмитро Гнап попередив нардепа Олександра Онищенка, що час тікати з країни. Причому попередив публічно, через ФБ. З багатьма перепостами у ЗМІ. Якщо Онищенко виїде за кордон, дякувати будемо Дмитру Гнапу?", - написала у Facebook Лариса Сарган.

Олександр Онищенко є членом парламенту від групи "Воля народу".

У середу НАБУ провело обшуки у приміщеннях фірм, які фігурують у розслідування щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Водночас депутат Онищенко, який проходить у цій справі, повідомив "Українській правді", що обшуки відбуваються у його приймальні.

Рада корупція онищенко

Знак гривні
Знак гривні