УПЦ КП закликала не застосовувати насильство проти Маршу рівності

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) заявила, що виступає проти "пропаганди гомосексуалізму", однак закликала "всіх до незастосування насильства".

"У зв'язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія", - йдеться у заяві прес-служби церкви, - передає ВВС

"Ми не виступаємо за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами, але ми категорично проти того, щоби гомосексуальний спосіб життя й поведінка трактувалися як природні, нормальні та корисні для суспільства й особистості", - наголошують в УПЦ КП.

"Релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя. Користуючись закріпленими Конституцією України правами на свободу совісті, свободу слова, свободу мирних зібрань, наші співгромадяни мають право висловлювати свою позицію", - додають автори заяви.

12 червня у Києві має відбутися Марш рівності - хода на захист прав людини, зокрема права на мирні зібрання, а також проти дискримінації представників ЛГБТ-спільноти.

Проти такого заходу виступила низка релігійних та праворадикальних організацій.

київ суспільство Церква

Знак гривні
Знак гривні