Відщепенець з партії Ющенка, якого шукає Інтерпол, просить у Британії політичного притулку

Колишній директор державної компанії “Укрспецекспорт” Сергій Бондарчук очікує на надання політичного притулку від уряду Великої Британії.

Як передає Новинарня, Бондарчук розповів:

“Я подав документи на отримання політичного притулку рік тому. Процедура отримання непроста та довготривала за часом, тому я досі очікую”.

“У кінці 2014-го мене від СБУ відправили у відрядження на навчання в академії Міністерства оборони Великої Британії. Я там навчався до кінця квітня 2015-го”, – сказав він.

“Звістка про підозру і розшук застала мене, коли я був у Британії. Моє місце перебування було відоме і СБУ, і ГПУ. Я хотів повернутися в Україну та боротися за своє чесне ім’я і справедливість, але всі мої друзі й родина наполягали, що це неправильно, і що захищати себе на свободі легше, ніж у тюрмі. З часом стало зрозуміло, що вони були праві”, – повідомив Бондарчук.

Українські правоохоронні органи обвинувачують Сергія Бондарчука в розкраданні державного майна в сумі 7,5 мільйона доларів. З червня 2016 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані.

Біографія метань

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, політик, колишній народний депутат України IV скликання (2002-2005).

У 2002 році він був серед тих депутатів, хто одним із перших перейшов із фракції “Наша Україна” на бік прокучмівської більшості.

За часів президентства Віктора Ющенка Бондарчук повернувся до його кола і в 2005-2010 роках був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”.

У 2010 році отримав від Ющенка звання Герой України – за поставки озброєнь до Грузії.

У 2010-2013 роках Бондарчук був головою політради партії “Наша Україна”, однак знову розсварився із Ющенком та залишив керівництво й лави цієї політичної сили.

скандал корупція бондарчук

Знак гривні
Знак гривні