Рада знизила акцизи на нестарі вживані імпортні авто. Ціна машин знизиться на 3-8 тис.євро

Скасовано завищені акцизи на імпорт вироблених після 2010 року машин, - повідомляє депутат Єгор Соболєв.

ПРИЙНЯТИЙ ЗАКОН 3251

В середньому це має знизити ціни на них на 3-8 тисяч євро.

Вітання великий команді авторів цього закону на чолі з Робертом Горватом, -
пише нардеп Соболєв.

Не голосували за закон, як зазвичай, Опоблок, "Воля народу" та "Відродження".

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

Як сказано в пояснювальній записці до закону, споживачі не в змозі купувати нове імпортне авто через його високу вартість у гривні та не можуть купувати імпортоване вживане авто через високі ставки акцизного податку, що робить його ціну неконкурентоздатною.

Завдання закону - знизити ставки акцизного збору на транспортні засоби, що були у використанні.

З 2016 року в Україні вводиться в дію екостандарт Євро 5, відповідно до нього перша реєстрація транспортного засобу можлива тільки за умови якщо він відповідає вимогам даного стандарту.

При цьому середній вік авто не перевищуватиме 8 років, оскільки в країнах Євросоюзу автомобілі, які відповідають екостандарту Євро 5, також почали випускати недавно.

Завезений автомобіль не можна продати упродовж року, інакше треба сплатити повне мито. І не більше одного автомобіля на рік. На практиці це значить, що перекупники не привезуть дешеве авто - його треба купити самому.

Акцизи знижено тимчасово для стимулювання ринку.

Цифри зниження

Законопроект передбачає суттєве зменшення ставки акцизного податку на купівлю вживаних автомобілів. Норма може почати діяти вже з 1 липня, якщо президент підпише закон.

Наприклад, на вживаний автомобіль, з якого зараз при ввезенні в Україну стягується акцизний податок у розмірі майже 1,5 євро за кубічний сантиметр, пропонується стягувати всього 10 євро центів за кубічний сантиметр

Тобто, сума акцизного податку для малолітражки складатиме не більше ста євро при нинішній 1,5 тисячі євро, - полічило ВВС

Строк дії пільгової купівлі - до 31 грудня 2018 року.

Водночас закон не стосується машин, які "ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України", а також вироблених до 1 січня 2010 року.

Які податки на вживані авто діяли в Україні до скасування акцизу. Щоб збільшити графіку клікніть на неї

закон економіка бізнес автомобілі

Знак гривні
Знак гривні