В окупованому Криму викрали та вбили кримську татарку, поглумившись над нею

У Криму у місті Старий Крим у неділю вбили кримську татарку, поглумившись над нею. Про це повідомляє “Новинарня“.

“У неділю, 29 травня, близько 18 години в місті Старий Крим вкрали кримськотатарську дівчину Муміну Алієву. Над нею поглумилися, а потім убили”, – повідомило джерело.

За його даними, “кримськотатарські хлопці по камері спостереження знайшли вбивцю і передали в поліцію”.

Дівчині було близько 30 років, має двох братів, незаміжня, жила з мамою в селі Ізюмівка, працювала в магазині “Уют” у Старому Криму.

На місце події вже виїхали заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял і керівник правозахисної групи в Криму Абдурешит Джеппаров. День похорону ще не призначений.

При тому лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що репресії проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму посилюються.

З його слів, минулого тижня насильницьким шляхом зник член виконавчої ради Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов.

“Його викрали, молоду людину – 31 рік. Протягом 4-5 днів про нього немає жодної звістки”, – уточнив Чубаров.

Він наголосив, що в Криму наразі 18 політв’язнів.

“Це люди, які несуть тяжких хрест. Люди, родини яких страждають, бо забрали їх чоловіків. Люди, які виступали і виступають за територіальну цілісність України. Українська держава з міжнародною спільнотою має захистити кожного. Ми почали з такої зірочки, як Надія Савченко, а тепер маємо говорити про обмін всіх на всіх”, – заявив Чубаров.

крим путін росія окупація татари анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні