Велика Сімка продовжила санкції проти Росії

Країни, які беруть участь у саміті "Великої сімки", підтримали продовження обмежувальних заходів щодо Росії, йдеться у підсумковому документі зустрічі, що проходила в Японії.

"Термін дії санкцій пов'язаний з повною реалізацією Росією Мінських угод та поваги до суверенітету України. Санкції можуть бути зняті, коли Росія виконає взяті на себе зобов'язання. При цьому ми готові ввести подальші обмежувальні заходи з метою тиску на Росію, якщо її дії цього будуть вимагати", - наголошується у підсумковій декларації, яку цитує ВВС

При цьому країни "Великої сімки" визнали важливість продовження діалогу з Росією, щоб переконатись, що вона виконує взяті зобов’язання та міжнародне право.

Це потрібно, вказується в декларації, для стійкого та мирного вирішення кризи.

"Велика сімка" вважає, що конфлікт в Україні можна вирішити дипломатичним шляхом, поважаючи міжнародне право та суверенітет, територіальну цілісність і незалежність країни.

У декларації закликали усі сторони до припинення вогню та виконання зобов’язань щодо швидкого проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Ми очікуємо, що Росія виконає зобов’язання та використає свій вплив на сепаратистів, щоб вони повністю виконали свої зобов’язання", - йдеться у документі.

До "Великої сімки" входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США.

донеччина крим росія окупація луганщина санкції

Знак гривні
Знак гривні