Азов проводить марш із фаєрами біля Ради (ФОТО)

Члени Цивільного корпусу "Азов" у п'ятницю проводять марш біля парламенту з вимогою не допустити виборів на Донбасі без попереднього роззброєння незаконних збройних формувань там та відновлення Києвом контролю над кордоном з РФ.

Для охорони правопорядку біля будівлі Ради залучили близько 2 тис. працівників поліції та бійців Нацгвардії, - передає ВВС

У самому марші "азовців", який отримав назву "Вимоги нації - ні капітуляції", беруть участь кілька сотень активістів.

Вони скандують "Одна єдина соборна Україна" і "Схід і Захід разом". Під час ходи запалили кілька димових шашок і фаєрів, які одразу ж гасять.

Під стінами Ради прочитали "молитву українського націоналіста".
При цьому на вулиці Грушевського рух не заблоковано.

На мітингу під ВР вже виступив лідер "Азова", народний депутат Антон Білецький.

"Ми повинні сказати владі - нема українського кордону, нема жодних виборів на Донбасі. А український кордон, це не місія ОБСЄ, це повернення українських Збройних сил і прикордонників. Це наша єдина вимога", - заявив Білецький.

За його словами, цей марш - це акція попередження, вона мирна і спокійна, в Раду депутат, якого вважають найбільшим "прогульником" сесій, обіцяв не заходити.

"Нехай чують нас звідси. В разі спроби проведення таких виборів ми винесемо цю Раду і АП і знайдемо нових депутатів", - сказав Білецький.

Марш

Напередодні організатори акції оприлюднили заяву, у якій виступили проти проведення виборів у непідконтрольних Києву районах Донбасу.
"За нав'язаним нам Росією планом Україна має провести вибори на Донбасі – ще й цьогоріч", - вважають у ЦК "Азов".

"Якщо Рада і президент вирішать проводити вибори на Донбасі, це означатиме остаточну втрату суверенітету над цими територіями, це початок розповзання сепаратистської гангрени по Україні", - додають автори заяви.

"Хочете виборів? Роззброєння сепаратистів – виведення військ РФ (Росія заперечує присутність своїх військових на Донбасі. - Ред.) – відновлення українського контролю над кордоном – Вибори!" - підсумовують організатори акції.

Такі ж вимоги озвучує українська сторона під час переговорів у Мінську.

донеччина азов протести Рада вибори луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні