СБУ затримала голову профспілки, який вимагав сто тисяч за відмову від протесту (ВІДЕО)

Служба безпеки України затримали у Києві голову однієї з галузевих профспілок за підозрою у вимаганні хабара за припинення акції протесту за припинення акцій протесту під держустановою. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як повідомили у відомстві, в березні 2016 року профспілковий діяч, ім'я якого спершу не було назване, організував безстрокову акцію протесту під Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру з вимогою відставки керівника установи.

Потім він запропонував згорнути акцію в обмін на посаду заступника керівника Держгеокадастру або 100 тисяч доларів США, додали в СБУ.

Співробітники СБУ затримали профспілкового лідера "в одному з київських торгових центрів під час отримання частини хабара у розмірі 150 тисяч гривень".

Як повідомило пізніше джерело Цензора, йдеться про голову Всеукраїнського профспілкового об'єднання "Демократичні профспілки України" та Всеукраїнської профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитра Філіпчука.

Планована акція протесту, за інформацією джерела, спонсорувалася колишніми директорами деяких державних підприємств, які входять до системи Держгеокадастра, звільнених у результаті фінансового аудиту, в ході якого були виявлені факти розтрати державних коштів, а також колишніми керівниками підрозділів в апараті Держгеокадастра.

Таким чином Філіпчук, прикриваючись громадським рухом і посилаючись на інтереси (зокрема) учасників АТО, намагався отримати подвійну вигоду, з одного боку будучи організатором пікету, а з іншого - вимагаючи кошти за його припинення.

сбу корупція

Знак гривні
Знак гривні