Заступник ректора Мельника теж не сів у тюрму за розкрадання в податковому університеті

Колишній проректор з економіки та перспективного розвитку Національного університету Державної податкової служби України Віктор Кривенко засуджений до трьох років умовно. Про це свідчить вирок Ірпінського міськсуду Київської області від 19 квітня, - передають Наші Гроші.

Кривенко був призначений проректором ще у 2006 році. У 2011-2012 рр він за довіреністю ректора Петра Мельника отримав право розпорядження майном та грошовими коштами університету в межах укладених угод, а також мав право першого підпису.

В університеті в ті часи проводилися реконструкція і будівництво:

06.2007 Мельник уклав з ДП «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу Національної академії ДПС України» договір підряду на будівництво двох гуртожитків по 500 місць кожний в м. Ірпені по вул. Тургенівській, 102-Б. Вартість договору – 76,9 млн грн.

06.2010 Кривенко уклав з ВАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство» договір генерального підряду на виконання будівельних робіт на об’єкті «Реконструкція факультету податкової міліції м. Ірпінь, вул. Садова, 90». Ціна робіт – 10,36 млн грн.

11.2010 Кривенко уклав з ПАТ «Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство» договір генерального підряду на виконання будівельних робіт на об’єкті «Реконструкція гуртожитку №1 м. Ірпінь, вул. Садова, 86-А». Вартість робіт – 11,82 млн грн.

11.2011 Кривенко уклав з ДП «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу Національного університету ДПС України» договір генерального підряду на виконання будівельних робіт на об’єкті «Друга черга реконструкції спорткомплексу з будівництвом фізкультурно-реабілітаційного центру та надбудови навісу над трибунами в м. Ірпені по вул. Садовій, 92 (будівництво фізкультурно-реабілітаційного центру, басейну, глядацьких трибун, прокладення інженерно-комунікаційних мереж, комплексний благоустрій території)». Ціна
договору – 187,47 млн грн.

Як встановило слідство, через службову недбалість Кривенка державі в особі університету завдано збитки на суму 1,93 млн грн. Так, при будівництві гуртожитків по вул. Тургенівській, 102-Б та реконструкції спорткомплексу по вул. Садовій, 92 вартість робіт була завищена на 1,76 млн грн. Крім того, університет переплатив 166 тис грн проектним організаціям за виконання авторського нагляду.

Кривенко свою вину визнав повністю, заявивши в суді, що повинен був перевіряти виконання всіх робіт, які зазначені в актах приймання, але цього не робив.

Суд засудив Кривенка до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади. Проте від відбування покарання екс-проректор був звільнений на підставі закону «Про амністію у 2014 році», оскільки Кривенко є постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Також суд визнав пом’якшувальною обставиною щире каяття Кривенка.

Віктор Кривенко є батьком екс-депутата Ірпінської міськради (2010-2015) від Партії регіонів Андрія Кривенка. Кривенко старший в цей же період був членом виконавчого комітету Ірпінської міськради.

Андрій Кривенко активно підтримував Петра Мельника навіть після арешту екс-ректора, виправдовуючи його.

Національний університет Державної податкової служби України зараз має назву Університет державної фіскальної служби України.

кривенко корупція

Знак гривні
Знак гривні