Обстріл у районі промзони Авдіївки. Бойовики застосували танкову карусель

Протягом останніх двох діб російсько-терористичні війська на Донбасі різко збільшили активність, під час обстрілів застосовуючи в т.ч. ствольну артилерію (122-мм) та важку бронетехніку (танки).

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат (НФ), координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, загострення ситуації фіксувалося практично по всій лінії зіткнення. Крім того, бойовики продовжують вести активну розвідку переднього краю та бойових порядків сил АТО на тактичну глибину, активно застосовуючи ДРГ і "малі" піхотні групи.

"Застосовуючи 6 од. 122-мм гармат Д-30А і 4 одиниці танків, терористи активно вели обстріл із позицій на північ від Ясинівського провулка та з позицій південніше Ясинуватської розв'язки по позиціях українських військ у р-ні промзони Авдіївки, поблизу вулиці Соборної, лісо-паркової зони на південний схід від Авдіївки. У ході обстрілів бойовики застосували танкову "карусель" (удари завдавалися в основному ОФ-снарядами) для обстрілу передових позицій сил АТО, також було випущено близько 60 снарядів калібру 122-мм", - написав Тимчук.

Крім того, він зазначив, що неподалік Опитного, позиції в районі озер Хутір і Кооперативне бойовою охороною українських військ було виявлено ​​групу піхоти противника до 12 осіб, яка таємно проникла з боку селища Спартак у нейтральну зону й намагалася з близької дистанції обстріляти зі стрілецького озброєння та підствольних гранатометів передові позиції сил АТО. Унаслідок зіткнення терористи були змушені під прикриттям вогню АГС-17 і 82-мм мінометів відійти на вихідний рубіж.

У н.п. Мар'їнка, Піски, Красногорівка зафіксовано активні обстріли зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, інтенсивне використання противником снайперських груп.

Південніше Донецька (район Новотроїцьке-Березове, Гранітне) бойовики застосовували міномети, крім того, фіксувалося застосування ЗУ-23-2.

"У районі н.п. Щастя, Станиця Луганська, у смузі Трьохізбенка-Сокільники бойовики намагалися невеликими піхотними вогневими групами обстрілювати зі стрілецького озброєння, підствольних і станкових протипіхотних гранатометів передові позиції сил АТО. У районі Луганського двічі фіксувалося застосування противником СПГ-9М, з боку позицій на північний схід від н.п. Нижнє Лозове противник відкривав вогонь із мінометів (в основному 82-мм, також зафіксовано кілька ударів зі 120-мм)", - додав Тимчук.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні