Мер Котовська знайшов геніально простий спосіб безкарно не оприлюднювати свою декларацію про доходи

Мер Котовська Анатолій Іванов вигадав цікавий спосіб уникати розголошення доходів його родини. Він вирішив не розміщувати у публічному доступі щорічні декларації про свої доходи та майно, в яких також зазначена інформація про прибутки та нерухомість членів його родини, як це зробив голова Котовської районної державної адміністрації Едуард Доценко.

Текст: Любов Величко

На офіційному сайті Котовської міської ради замість відскановані декларації, є лише вільний переказ документу під назвою «Відомості з декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру».

хитрий план такий хитрий

В цьому документі розповідається, що у 2015-му році мер заробив 153 тисячі гривень, і він є власником земельної ділянки, садового будиночка площею 9 квадратних метрів та гаража. При цьому, у мера із 25-річним стажем навіть немає автомобіля.

Часто буває так, що свої багатства чиновники дарують своїм родичам. Проте у витягу із декларації Іванова відсутні дані про доходи його сім’ї. Таким чином, громадськість не має можливості дізнатися, чи не є власником елітної нерухомості, автомобілів його дружина та діти.
Навіть Уповноваженому Верховної Ради з прав людини мер відмовився надавати копію своєї декларації. За це мера мали б притягнути до відповідальності за статтею 188-40 КупАП і заплатити штраф 1700-3400 неоподаткованих мінімумів.

Про це, зокрема, йдеться у постанові Котовського міського районного суду Одеської області.

І хоча Уповноважений ВРУ був на 100% правий, суд закрив дану справу, і залишив вимогу Уповноваженого без задоволення, оскільки протокол про дане правопорушення був створений більш ніж через три місяці після вчинення самого правопорушення, і відповідно до ст. 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення.

Нагадаємо, Закон «Про засади запобігання і протидії корупції» вимагає, що відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік підлягають оприлюдненню протягом 30 днів з дня їх подання на офіційному веб-сайті відповідного державного органу.

Перевірку поданих декларацій щодо достовірності зазначених у декларації відомостей про майно, доходи і витрати проводить Державна фіскальна служба.

До речі, Анатолій Іванов – мер із солідним стажем. Він незмінно головує у Котовську з 1988-го року, що є абсолютним рекордом для Одеської області.

корупція кримінал одещина

Знак гривні
Знак гривні