Кличко не відмовився від незаконного знищення озера. ВІДЕО

Незважаючи на протести місцевих жителів, будівництво на скандальній ділянці на перетині вулиць Тепловозної та Здолбунівської (фактично на перетині Здолбунівської та просп. П.Григоренка) на Позняках має бути продовжена, а озеро на цій території - засипано.

Про це Кличко сказав кореспонденту Цензор.НЕТ.

Крім того, Кличко заявив, що скандальне будівництво на Микільській Слобідці остаточно зупинено.

"Декларацію анулювала ДАБК. Ніяких правових підстав для того, щоб будівництво тривала, не існує...", - зазначив він.

Нагадаємо, на ділянці по вул. Здолбунівської на перетині з вул. Тепловозною (фактично на розі з вул. Григоренка) КП "Житлоінвестбуд-УКБ" (за ним стоїть депутат Київради від БПП В'ячеслав Непоп) має намір звести шестисекційний багатоповерховий будинок на 1 276 квартир. Ця земля була передана під забудову рішенням Київради від 26 грудня 2014 року.

Навесні 2015 року почалися підготовчі роботи до будівництва. Забудовник почав засипати водойму. Активісти стверджують, що вона є озером, тоді як міська влада і "Житлоінвестбуд-УКБ" посилаються на рішення КП "Інститут генерального плану міста Києва" про відсутність водойм на даній ділянці.

У березні 2016 го роботи продовжилися. 29 березня відбулась засіданні в КМДА, на якому представник Інституту управління і економії водних ресурсів заявив, що відповідно до Водного Кодексу України дана водойма є озером на ділянці колишнього русла річки.

КП "Житлоінвестбуд-УКБ" посилається на нібито остаточну експертизу, проведену "Науково-дослідним центром екологічної безпеки і природокористування" при Міністерстві екології та природних ресурсів. Він вважає дану ділянку заболоченої місцевістю. При цьому такий висновок зроблено "відповідно до наданих на розгляд матеріалів", тобто, повноцінна експертиза не була проведена.

При цьому існує рішення Управління водних ресурсів у м.Києві та Київській області, яким водойма на Здолбунівської визнається озером. Аналогічний висновок зробив Інститут управління та економії водних ресурсів. Проектні рішення з приводу ліквідації даного озера не узгоджувалися з Держагенством водних ресурсів.

19-20 квітня сталося криваве зіткнення між захисниками озера й охоронцями, яких найняв забудовник. Депутат Київради від даного округу Анна Сандалова ("Самопоміч") звинуватила в протистоянні главу "Житлоінвестбуд-УКБ" Непопа.

[param name="flashvars" value="130516_kli">

скандал київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні