Затримано банду, яка катувала і вбивала киян за квартири. ФОТО

Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

У Києві викрили організовану банду, яка протягом тривалого часу викрадала та катувала мешканців столиці, щоб заволодіти їхнім житлом, пише 5 канал.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, операцію з затримання провели співробітники ГПУ разом з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

"Припинено діяльність банди, яка, користуючись зв'язками з окремими співробітниками Головного управління Національної поліції в місті Києві, а також з нотаріусом, викрадали, тривалий час утримували, і при цьому наносили побої, мордували та вбивали мешканців столиці з метою заволодіння їх житлом", – повідомили в ГПУ.

До складу угрупування входила жінка – мешканка міста Києва, та чотири її поплічники, раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини.

У Генпрокуратурі додали, що злочинці діяли з 2015 року. Після викрадення і заволодіння майном місцевих мешканців із числа тих, хто зловживає алкогольними напоями або вживає наркотичні засоби та не має близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину, жертв вивозили за межі міста і вбивали.

В ході операції із затримання силовики звільнили трьох людей, яких збиралися вбити.

У разі визнання вини зловмисникам загрожує покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

кримінал

Знак гривні
Знак гривні