Москаль написав заяву на звільнення: в обхід нього на Закарпатті поставили людину від сигаретної мафії

Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської області. Відповідне звернення було опубліковане на офіційному сайті Москаля.

Як говориться в тексті звернення, таке рішення голова обладміністрації прийняв у зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах «сигаретної мафії», що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС.

«З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення із займаної посади», – йдеться у звернені.

За його словами, зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до конфлікту зі стріляниною 11 липня 2015 року в Мукачеві.

Нагадаємо, 11 липня в місті Мукачеве на Закарпатті сталася стрілянина між представниками Правого сектора, помічниками депутата Михайла Ланя та місцевою міліцією. У сутичці були вбиті 2 людей. Ще 12 отримали поранення.

Стрілянина розпочалась на подвір’ї спортивного клубу «Антарес», куди «Правий сектор» приїхав на запрошення представників Михайла Ланя  —  народного депутата від об’єднання «Воля народу».

Незважаючи на блокування міліції і операцію «Перехоплення», представники ПС змогли зникнути із місця злочину. Два бійця Правого сектору, причетних до подій у Мукачевому, загинули під час аварії.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування перестрілки вважає, що конфлікт спровокований місцевим керівництвом Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Громадське

контрабанда корупція реформи москаль закарпаття

Знак гривні
Знак гривні