Росія й Ассад обстріляли табір біженців. ООН: це військовий злочин

Авіаудар по табору біженців на півночі Сирії, у якому, за повідомленнями, загинули щонайменше 28 людей та ще десятки постраждали, може розглядатися як воєнний злочин, заявив посадовець ООН у коментарі ВВС.

Перший заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стефан О'Браєн закликав розпочати розслідування атаки на табір Камуона у північній провінції Ідліб, що перебуває під контролем повстанців.

"Підозра перш за все упаде на сирійський уряд, і ми захочемо переконатися, що вони, чи хто б це не був, понесуть повну відповідальність за цей абсолютно огидний вчинок", - сказав пан О'Браєн ВВС.

"Будьте певні, що усі ці жахливі вчинки, де б вони не ставалися і хто б їх не чинив, не будуть забуті, і люди, які їх чинять, будуть притягнені до відповідальності", - запевнив він.

За деякими повідомленнями, авіаудар по району, що контролюється повстанцями, здійснили або сирійські урядові, або російські літаки, проте остаточних підтверджень цих повідомлень немає.

Авіаудар відбувся на наступний день після того, як сторони підтвердили продовження перемир'я.

В результаті тиску з боку США і Росії сирійські військові і сили повстанців погодилися припинити бойові дії навколо міста Алеппо.

На фотографіях, розміщених у соціальних мережах, видно зруйновані намети в таборі. Він розташований у містечку Сармада в провінції Ідліб, неподалік від турецького кордону.

Мережа опозиційних активістів під назвою "Місцеві координаційні комітети" повідомила про понад 30 загиблих і десятки поранених.

сирія росія тероризм

Знак гривні
Знак гривні